Iulian Şerban – povestea unui campion european

Un român dă lecții de viață întregii lumi! După un accident grav, în urma căruia piciorul drept i-a fost amputat, Iulian Șerban devine campion european la paracanoe. Pentru a patra oară consecutiv, sportivul român a câștigat medalia de aur la paracanoe, K1 200 m ! O reușită care ne face mândri că în România există oameni de o asemenea valoare.

Reușita a fost înregistrată săptămâna trecută în cadrul Campionatelor Europene de kaiac-canoe de la Montemo-o-Velho (Portugalia), la care au participat alți 17 sportivi români de kaiac-canoe la diferite categorii.

Iulian Şerban a câștigat finala competiției rezervată persoanelor cu dizabilități cu timpul de 42sec071/1000, fiind urmat în clasament de germanul Tom Kierey – 43sec 221/1000 şi germanul Robert Olivier – 44sec391/1000. A fost singura medalie de aur cu care echipa României s-a întors acasă de la Campionatul European de kaiac-canoe, organizat anul acesta în Montemo-o-Velho din Portugalia.

Însă, cuceririle nu s-au oprit aici! Anul acesta, întreaga echipă a ridicat România pe cele mai înalte culmi, obținând medalii prețioase la aproape fiecare competiție. Astfel, țara noastră este mai bogată cu 8 medalii: una de aur, patru de argint și trei de bronz, dar și cu oameni de valoare, care ne-au emoționat până la lacrimi cu ambiția și dorința lor de a face performanță.

„Acum parcă am mai multă ambiție”
Iulian Șerban are aproape 27 de ani și este multiplu campion la kaiac-canoe! A fost atras de acest sport de mic copil… Iar pasiunea a fosta tât de mare, încât sprotivul a trecut peste toate piedicile vieții și a ajuns campion european. În clasa a 7-a, Iulian Șerban a ajuns campion național la canoe la 500 și 1.000 de metri. La 21 de ani, viața la pus la o grea încercare. În urma unui accident de tren, sportivul român și-a pierdut piciorul drept. Se întorcea de la munte cu prietenii, când a încercat să urce în vagon după pornirea trenului și a căzut. Piciorul drept i-a fost secționat, iar piciporul stâng a fost salvat de medici după opt operații, spune Iulian. Sportivul a stat în spital pentru tratament și recuperare mai bine de 10 luni.

Citeste articolul integral pe nauticamagazine.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>