Vreau gps..

Sunt întrebări pe care fiecare utilizator viitor şi le pune înainte de achiziţionarea unui aparat GPS.
Selectarea unei unităţi GPS poate fi o sarcina descurajanta, având la dispoziţie multitudinea de oferte de pe piaţă. De obicei, acest lucru înseamnă să puneţi în balanţă caracteristicile pe care le doriţi cu ceea ce sunteţi dispus să cheltuiţi (exact ca la un calculator personal). Alegerea , în definitiv aparţine celui care cumpără şi nu de puţine ori acesta caută să arate bine.
Toate, fac lucrul pentru care au fost concepute- îndrumarea în trafic pentru zone necunoscute, memorarea unor puncte de interes pentru tine şi familia ta (pentru cazul în care vrei să revii), mai nou atenţionare la camere radar fixe.
Din punctul de vedere personal, GPS-ul este binevenit ca utilitate, nicidecum pentru a avea şi eu unul că este la modă. Să exemplific:
-nu există abonamente sau taxe lunare asociate cu ajutorul acordat în trafic de un aparat gps ;
-îl pot folosi toate rudele, toti prietenii, fără costuri suplimentare;
-unele unităţi GPS oferă opţiuni, cum ar fi un receptor de trafic sau MSN, bluetooth şi transmiţător fm. Receptorul de trafic şi opţiunile MSN nu necesita un abonament anual; opţiunea Bluetooth nu are nici taxe. Transmiţătorul FM, deasemenea nu necesită nici abonament, nici taxe.
Bluetooth vă permite să legaţi în pereche telefonul mobil cu Bluetooth, cu GPS-ul dumneavoastră, permiţându-vă să aplaţi sau să fiţi apelat în timpul navigării folosind aparatul GPS, astfel, pe post de hands-free.

Aveti nevoie de un GPS?

Ei bine, dacă sunteţi în căutarea unei soluţii pentru călătorii în ţări sau oraşe necunoscute, un aparat gps este foarte util. Cred că este destul de greu să stai la fiecare intersecţie să consulţi harta clasică de hârtie…..chiar şi aşa existând riscul să pierzi drumul bun. Acest lucru produce nervi, stres, consum de carburant suplimentar , poate ruina o experienţă plăcută (concediu, afaceri, vizite la rude îndepărtate….). Aparatul gps, reconfigurând traseul în permanenţă dacă te-ai abătut de la drumul bun, te duce sigur la destinaţie.
Aparatul GPS este la fel de util în jurul oraşului. Majoritatea dezvoltatorilor de hărţi de navigaţie, implementează în hărţile lor puncte de interes (hoteluri, restaurante, obiective turistice şi nu numai), la care utilizatorul are acces printr-o singură căutare a numelui acelui obiectiv.

Ce aparat gps ar trebui să cumpăr?

Cele mai multe unităţi GPS au deja harti rutiere detaliate preîncărcate pe unitate, astfel încât nu trebuie să vă faceţi griji decât dacă producătorul oferă update de hărţi (verificaţi pagina producătorului).
Comparaţi dotările, caracteristicile, inclusiv dimensiunea ecranului GPS, gandiţi-vă dacă aveţi nevoie de Bluetooth sau informaţii de trafic, transmiţător fm şi abia apoi analizaţi aspectul exterior al aparatului.
Primul lucru asupra căruia trebuie să vă decideţi este cât de mult sunteţi dispus să cheltuiţi. După ce ati făcut acest lucru treceţi la compararea caracteristicilor diferitelor aparate existente pe piaţă.
Nu este foarte greu: folosiţi ca bază de plecare PC-ul de acasă. Este cam acelaşi lucru.
Hai să ne edificăm în câteva cuvinte:

1. Memoria internă şi externă este mai mare – gps mai bun;
2. Procesor mai mare – gps mai bun;
3. Memoria RAM – cu căt este mai mare, cu atât este mai bine. Aici vreau să fac o adăugire: nu vă sfătuiesc să achiziţionaţi un aparat GPS cu memoria RAM sub 64M;
4. Display-ul – în funcţie de preferinte: pentru autoturism recomand aparate cu rezoluţii 3.5” sau 4.3″, pentru camioane cele de 5”;
5. Recepţia gps: să folosească platformele sirf III, sirfIV sau mai nou sirf GRF 3i+;
6.Tipul bateriei: ca şi la telefoanele mobile, bateria cu cât este mai mare ca şi amperaj, cu atât timpul de funcţionare este mai mare. În schimb acesta nu cred că poate fi un impediment în achiziţia aparatului, deoarece acesta este folosit în maşină şi este alimentat în permanenţă de la bricheta maşinii;
7.Softul folosit pe aparat: cum spuneam mai sus, trebuie studiată pagina producătorului, astfel încăt să vedem dacă acesta aduce îmbunătăţiri de soft sau hartă. Aici, vreau sa-I felicit pe cei de la Garmin, Mio şi Nav”n go, chiar şi TomTom pentru numeroasele actualizări. Vreau să dau o palmă meritată în schimb celor de la Asus (am un aparat Asus), intrucât de la achiziţia aparatului în urmă cu doi ani şi până în prezent nu au actualizat nimic: nici soft nici hartă. Mă trezesc de multe ori că aparatul ma poziţionează pe câmp, desi eu circulam pe o sosea dată în folosinţă în urma cu un an;
Pe lângă cele specificate mai sus, mai exista o serie de optiuni care depind strict de bugetul dumneavoastră, de ceea ce doriţi mai exact, astfel:
1.Bluetooth: util pentru conectarea cu telefonul pe post de hands-free;
2.TMC : informaţii din trafic in timp real- foarte util în vestul Europei, inexistent în România;
3.FM transmiter: transmite melodia de pe gps pe radio-ul maşinii prin intermediul undelor FM ( în funcţie de capacitatea de stocare a aparatului se pot încărca melodii,filme etc);
4.Conectare la internet: WiFi, Browser, Messenger;

“Care este cel mai bun GPS? “

Din punct de vedere personal, toate au plusuri şi minusuri şi nu pot fi categorisite în cel mai bun sau cel mai prost. Pot fi categorisite ca cele mai cunoscute, cele mai vândute, cele mai……..dar nu ca cele mai bune.
Concluzia : cel mai bun aparat GPS este cel pe care ţi-l permiţi având în vedere cele expuse mai sus.

In randurile de mai sus gasiti doar cateva informatii utile.
Alegerea vă aparţine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>