Sistemul de pozitionare globala GALILEO continua implementarea

satelit din constelatia GALILEO

Desi sistemul de pozitionare globala al Statelor Unite ramane liber, fara plata, Uniunea Europeană cheltuieşte miliarde pentru a crea o alternativă sub controlul lor. În plus faţă de GPS normal (un serviciu deschis), serviciile care urmează să fie oferite includ un serviciu de salvgardare a vieţii (SoL) în domeniul aviaţiei civile şi de căutare şi salvare, un serviciu plătit comercial cu o precizie mai mare de 1 metru, plus un serviciu public reglementat (PRS ), pentru utilizarea de către autorităţile de securitate şi de guverne.

PRS / SoL îşi propune să ofere servicii de calitate deschis, cu robusteţea adăugat împotriva bruiajui şi de detectare a problemelor de încredere în termen de 10 de secunde.

Problemele organizatorice şi lipsurile generate de actuala criza financiara au împins proiectul Uniunii Europene “Galileo” de la data operaţionala iniţiala 2007 la 2014 sau 2015. Problemele politice au fost depăşite în 2007 de UE prin finantari din taxarea tranzactiilor efectuate in dolari americani, dar dupa 2011, a devenit clar că finantarea este aprobata. Între timp, persistă îndoieli în ceea ce priveste incadrarea proiectului in fondurile aprobate. Problemele de securitate cu privire la implicarea Chinei, cu al ei propriu sistem de pozitionare Beidou-2/Compass se suprapun proiectului, au fost la fel de persistente. La nivel politic european, cu toate acestea, Galileo este acum ireversibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>