Segmentul de autostrada Cernavoda – Medgidia se deschide pe ambele sensuri

Potrivit CNADNR, incepand de joi, 29 noiembrie, va fi deschis traficul si pe ce-l de-al doilea sens al autostrazii A2 intre Cernavoda si Medgidia. La aproape 25 de ani de la inaugurarea tronsonului Fetesti – Cernavoda din 1987, joi vom putea spune ca avem o autostrada de 211 km, Autostrada Soarelui A2 Bucuresti – Constanta.

“Valoarea totala a proiectului “Constructie autostrada Cernavoda – Constanta” este de 1.486.158.338 lei (fara TVA). Sprijinul financiar nerambursabil alocat prin Fondul de Coeziune este de 349.685.338 lei (fara TVA), din care Contributia Comisiei Europene este de 297.232.539 lei (fara TVA) – 85%. Diferenta pana la valoarea totala a proiectului este asigurata de Guvernul Romaniei de la Bugetul de Stat si din alte surse de finantare (BEI)”, informeaza CNADNR.

“Lucrarile de constructie pentru tronsonul Cernavoda – Medgidia au fost executate de Asocierea ASTALDI SPA-MAX BOEGL ROMANIA SRL CERNAVODA, cele pentru tronsonul Medgidia – Constanta de Asocierea Astaldi SpA – Max Bogl, iar serviciile de consultanta sunt asigurate de Asocierea S.C. Search Corporation SRL/S.C. Tecnic Consulting Engineering Romania SRL”, mai informeaza CNADNR.

Pentru moment, pe noile sectoare de autostrada deschise nu sunt benzinarii sau spatii de refugiu cu toalete, insa premierul Ponta declara in iulie ca important este faptul ca se va putea circula pe autostrada si ca acestea vor fi construite ulterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>