Românii cauta GPS-uri cu functii complexe

Aproximativ 90% din echipamentele GPS vândute anul acesta vor fi echipate cu cel putin o functie suplimentara, conform estimarilor Mio Technology, cel mai important jucator de pe piata locala si regionala de echipamente GPS.


Compania Mio Technology a vândut anul trecut 30.000 de echipamente GPS, pe o piata estimata la 60.000 de unitati. Anul acesta cumparatorii se vor orienta catre modele cu functii complexe, sunt de parere reprezentantii Mio Technology.

La ora actuala, aproximativ 90% dintre echipamentele GPS existente pe piata includ cel putin o functie suplimentara (redare multimedia, Bluetooth, transmitator FM) pe lânga cea de navigatie.

Oficialii Mio considera ca în urmatorii ani, toate echipamentele GPS se vor îndrepta catre zona de entertainment, înglobând din ce în ce mai multe functii aditionale. Un pas important catre aceasta tranzitie va fi facut odata cu lansarea pe piata a noului V780, un dispozitiv revolutionar, echipat cu tastatura, procesor NVIDIA Tegra pentru redarea continutului HD si Windows CE 6.0.
„Echipamentele GPS încep sa devina instrumente complete de navigatie pentru calatorii. În acest moment 40% dintre dispozitivele Mio includ functii de redare a mp3-urilor, 20% TMC (Info Trafic), 40% dintre dispozitive sunt dotate cu Bluetooth, în timp ce toate dispozitivele pe care le avem pe piata permit navigarea prin intermediul fotografiilor (Navpix)”, declara Sergiu Gâsca, Sales and Marketing Manager pentru România si Ungaria, Mio Technology.
Sursa MIO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>