Prima cameră foto compactă cu sistem Hibrid GPS de la Casio

Producătorul japonez de electronice, Casio, a anunţat EXILIM EX-H20G – prima cameră foto compactă din lume ce combină un sistem de poziţionare GPS şi un senzor de mişcare, pentru o precizie sporită în afişarea locaţiilor în care au fost realizate fotografiile.

Geotagging – sau cum să salvezi odată cu fotografia şi locaţia unde a fost capturată aceasta

Funcţia de Geotagging salvează pe fotografie (sub formă de text, într-un anumit colţ al pozei sau în informaţiile acesteia EXIF) locaţia exactă în care a fost capturată. Şi când spunlocaţia exactă, mă refer la oraş, ţară sau chiar coordonate geografice – latitudine şi longitudine.

Ceea ce înseamnă că putem să categorisim mai rapid fotografiile din concedii, în funcţie de zonele în care au fost capturate.

Totul se face cu ajutorul modulului GPS inclus în aparat. Însă recepţia GPS clasică este destul de slabă – poate chiar inexistentă – în interiorul încăperilor. Iar aici intervine senzorul de mişcare, care reţine ultimele coordonate detectate de GPS şi analizează mişcarea ulterioară a camerei. Ceea ce înseamnă că puteţi înregistra fotografii cu coordonate geografice, chiar şi în interiorul diferitelor încăperi.

Geotagging şi mai mult de-atât

În plus, camera foto Casio EXILIM EX-H20G dispune de o hartă cu peste 10.000 de zone interesante de pe glob ce merită văzute şi fotografiate. Când utilizatorul se află în apropierea unei astfel de zone foto, EX-H20G îl va anunţa automat, oferind adresa exactă a punctului de interes respectiv.

Casio EXILIM EX-H20G – Dotări şi funcţii

Noul aparat foto Casio EXILIM EX-H20G dispune de lentile cu unghi larg de 24mm pentru fotografii mai cuprinzătoare, zoom optic 10xfilmare HD 720p la 30 fps şi un senzor de 14.1 MP.

Ecranul aparatului foto dispune de o diagonală de 3 inchi şi o rezoluţie ridicată, de 460 mii de pixeli.

În plus, aparatul este capabil să captureze fotografii panoramice cu o acoperire de 360 de grade.

Disponibilitate

Casio EXILIM EX-H20G acceptă carduri de memorie SD, SDHC şi SDXC şi va fi disponibil în magazinele din ţară spre sfârşitul acestui an la un preţ recomandat (fără taxe) de 349,99 USD.

Sursa: hotbrand.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>