Pompier EROU, înmormântat cu onoruri militare

Gabriel Boitan, un adevarat erou al Romaniei, a fost înmormântat cu onoruri militare. Salvatorul era căsătorit şi avea doi copii, un băiat de 14 ani şi o fetiţă de 3 ani. Gabriel Boitan lucra ca pompier de 5 ani. Decedat in timpul unei misiuni de slavare, pompierul a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent.

Aproape o mie de oameni l-au condus pe ultimul drum pe pompierul salvator din Feteşti, in semn de respect pentru credinta cu care pompierul si-a facut datoria fata de semeni.

Bărbatul a murit, joi, după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce participa la o operaţiune de salvare a doi muncitori prinşi şi ei sub pământul surpat. Fiul pompierului, de 14 ani, a primit medalia prin care tatăl său a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent.

Mărturii cutremuratoare a făcut în exclusivitate, pentru România TV, colegul salvatorului mort în misiune.
“Când a venit al doilea val el striga că-l doare mijlocul, eu l-am prins de mâini. M-am uitat la el şi nu se vedea, doar casca în vârf”, a declarat Dumitru Cîljoiu, plutonier ISU Ialomiţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>