Ochelari cu GPS direct pe lentila de la japonezi

O companie japoneză a realizat prototipul unor ochelari care-i afişează utilizatorului, direct pe lentilă, unde se află şi ce puncte de interes se găsesc în apropiere. AR Walker este o cameră miniaturală care, montată pe ochelari, se conectează wireless la un telefon mobil, pe care este instalat un program de navigaţie, potrivit PCWorld.com.

Cu ajutorul unui girosenzor, prototipul poate detecta direcţia în care se uită utilizatorul ochelarilor pentru a-i furniza informaţii corecte. Dacă utilizatorul priveşte în partea stângă sau în partea dreaptă, dispozitivul poate identifica magazinele şi restaurantele din direcţia respectivă.

Dacă priveşte direct înainte, ochelarii afişează informaţii care să-l ajute la orientarea mai rapidă în spaţiu, iar dacă priveşte în sus, utilizatorul vede date despre starea vremii.

Există însă şi dezavantaje ale proiectului companiei DoCoMo. Display-ul este foarte mic, iar dacă este poziţionat prea sus sau prea jos pe ochelari, utilizatorul nu vede tot afişajul.

Dificilă s-ar putea dovedi şi adaptarea: utilizatorul trebuie să-şi mute rapid privirea de pe ceea ce se întâmplă în jur pe informaţiile afişate pe ochelari, ceea ce ar putea crea disconfort. Deocamdată, dispozitivul poate fi folosit doar de pietoni, nu şi de şoferi, şi este destinat doar pieţei japoneze.

Sursa: click.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>