Numarul utilizatorilor de servicii platite prin gps a crescut in ultimul semestru

Numarul de abonati la telefonie mobila care folosesc un serviciu sau o aplicatie de navigatie GPS pe telefon a crescut cu 57% in prima jumatate a acestui an, ajungand la 44 de milioane la nivel mondial, comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit unui studiu al companiei Berg Insight.

In ceea ce priveste evolutia pentru acest segment, specialistii estimeaza o crestere anuala de 33,1%, fiind programat sa ajunga in 2015 la 195 de milioane de utilizatori la nivel mondial. Marea disponibilitate a telefoanelor cu GPS si pretul scazut al acestora sunt factori cheie pentru o tot mai extinsa adoptie a serviciilor de navigatie de pe mobil. In SUA, unde penetrarea telefoanelor cu GPS depaseste 70%, numarul abonatilor la serviciile de navigatie pentru telefoanele mobile a ajus la aproximativ 8% din piata totala de abonati la sericii de telefonie mobila. O mare parte dintre acestia beneficiaza de servicii de navigatie GPS, ca parte a unor pachete, impreuna cu voce si date de la operatorul mobil. Pe dezvoltarea acestor servicii mizeaza si producatorii de telefoane mobile care iau cu asalt industria auto. Tehnologia care le permite telefoanelor mobile sa fie folosite ca si dispozitive de navigatie GPS, a mai facut un pas inainte, punand si mai multa presiune asupra producatorilor de sisteme de navigatie prin satelit, potrivit Reuters. Grupul german Consumer Electronic for Automotive (CE4A) a dezvaluit un nou standard pentru aceasta tehnologie, care este sustinuta si promovata de Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume. Industria producatoare de dispozitive GPS, in frunte cu TomTom si Garmin a fost lovita puternic de competitia din partea smartphone-urilor dotate cu aplicatii de navigatie. Cand noul standard “terminal mode” va fi inclus in noile masini, cel mai probabil incepand de anul viitor, va oferi posibilitatea consumatorilor sa conecteze smartphone-ul la autoturism si fara alte setari aditionale, sa foloseasca aplicatia din telefon direct de pe ecranul incorporat in autoturism. Cu toate acestea, adoptarea acestei tehnologii necesita un timp mai indelungat, spun analistii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>