O noua bucatica de autostrada: Simeria-Deva

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat astăzi deschiderea traficului pe varianta de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă.

Traficul a fost deschis pe secţiunea Simeria-Deva, pe o porţiune de 14,8 kilometri, între km 17+700 – km 32+500 şi nodul rutier Simeria, se menţionează în anunţ.

Această porţiune de autostradă este parte a tronsonului Deva-Orăştie, contract semnat în urmă cu doi ani. Constructorul este asocierea formată din JV STRABAG AG – SC STRABAG SRL- SC STRACO GRUP SRL. Valoarea contractului este de aproape 178 milioane de euro, din care 133,4 milioane reprezintă contribuţia UE, iar 44,48 milioane de euro sunt fondurile alocate de la bugetul de stat, conform fişei tehnice publicate pe site-ul CNADNR.

Cu cei 14,8 kilometri deschişi traficului între Deva şi Simeria, România a ajuns să deţină o reţea de autostrăzi de puţin peste 530 kilometri. În luna octombrie, capital.ro informa că în acest an România ar putea ajunge la aproape 550 de kilometri de autostradă, însă planurile CNADNR au fost date peste cap.

În septembrie, reprezentanţii CNADNR ne informau că reţeaua de autostrăzi, în care este cuprinsă şi variantele ocolitoare la nivel de autostradă, însumau 506,13 kilometri. Din septembrie şi până în prezent, CNADNR a deschis traficul şi pe 9,5 km de autostradă, parte a tronsonului Timişoara-Lugoj, constructorul fiind Spediton UMB, deţinută de regele asfaltului Dorinel Umbrărescu.

Autostrazile Romaniei
Sursa: capital.ro

Sursa: capital.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>