Nota zece la bacalaureat va fi premiata anul acesta cu 3.000 de lei

Iata ca cineva din sferele inalte ale puterii s-a trezit si incearca sa premieze performanta in Romania. Astfel, potrivit unei ordonante adoptate in sedinta de guvern, fiecare elev care a luat nota zece la bacalaureat va fi premiat cu 3.000 de lei, potrivit ministrului delegat pentru invăţământ superior, Mihnea Costoiu.

Conform ordonanţei adoptate, premiile ar trebui sa fie acordate de Ministerul Educaţiei Naţionale din bugetul propriu pe anul 2013, fara insa ca cineva sa precizeze concret daca bugetul acestui minister permite plata premiilor, dealtfel foarte meritate.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că un act normativ în baza căruia vor fi premiaţi cei peste 120 de elevi care au luat nota zece la bacalaureat urmează să fie adoptat.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a menţionat că mai sunt elevi care au depus contestaţii, iar numărul celor care au nota zece la bacalaureat ar putea să crească până la aproximativ 130.

Nu m-ar mira sa aud zilele urmatoare ca Guvernul cauta bani prin seratre pentru cele cateva zeci de mii de lei necesare suplimentarii bugetului Ministerului Educatiei. Oricum, este o initiativa demna de lauda asa ca…..felicitari initiatorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>