Noi metode de predare învăţate de la specialiştii NASA de catre o profesoara din Oradea

Răspunsul la întrebarea ”Cum să creşti interesul studenţilor faţă de matematică şi ştiinţe?” l-au aflat 210 profesori din întreaga lume care au participat în această lună la o sesiune de instrucţie la Centrul spaţial din Huntsville, SUA . Printre participanţi s-a numărat şi o profesoară de informatică de la Colegiul tehnic “Traian Vuia” din Oradea, Anna Monika Muscas.

Programul educaţional a fost iniţiat de compania Honeywell Educators şi a reunit 210 profesori din toată lumea. Anna Monika Muscas a fost singura reprezentantă din România la ediţia din acest an a cursului. În cei nouă ani de când funcţionează, cursul a fost urmat de 45 de profesori din România.

Reîntoarsă în ţară, profesoara din Oradea vrea să iniţieze un curs opţional pentru elevii de liceu în care să îmbine fizica şi chimia cu informatica.

“Copiii vor avea ocazia să lucreze în echipă, să dezvolte un proiect pe care apoi să-l şi ducă la bun sfârşit, ne gândeam să începem cu construcţia unei navete spaţiale. În fiecare clasă sunt elevi dornici de cunoaştere, care se implică şi sunt dispuşi să se ajute unii pe alţii.

Un astfel de curs opţional îi va ajuta să-şi dezvolte nu numai abilităţile tehnice şi ştiintifice, dar şi capacităţile de relaţionare”, spune Anna-Monika Muscas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>