Mos Craciun, urmarit prin GPS

Da, sania batarnului Mos a primit cu ocazia sarbatorilor de iarna un upgrade binemeritat: un tracker GPS.
Posibilitatea de a urmari locatia saniei Mosului va fi oferita de catre General Motors abonatilor serviciului sau inclus de telefonie si navigatie GPS pentru automobile, OnStar.

Incepand cu 6:00AM, pe 24 decembrie si pana la 5:00AM pe 25 decembrie, abonatii OnStar vor putea apasa un buton albastru de pe ecranul navigatorului masinii lor, pentru a activa optiunea speciala de urmarire a Mosului. Ei vor vedea pozitia celui mai ocupat calator al sarbatorilor de iarna, in „cursa” lui de 24 deore, pentru a aduce daruri copiilor cuminti in jurul Globului.
In serviciul special oferit va exista si un „health-meter”, care spune va indica in orice moment starea de sanatate a renilor ce trag sania mosului.
Probabil ca in SUA pana si copii au constiinta importantei anumitor institutii ale statului, pentru ca OnStar mentioneaza in comunicatul oficial ca urmarirea Mosului se face cu ajutorul satelitilor NORAD (The North American Aerospace Defense Command). Astfel, orice copil din Statele Unite care mai avea indoieli asupra existentei lui Mos Craciun, va fi cu siguranta convins.
Nu stim exact daca satelitii NORAD sunt chiar atat de performanti incat sa il urmareasca chiar si pe Mos Craciun, dar acest serviciu special e o dovada in plus a faptului ca navigatoarele GPS pot fi folosite cu succes pentru a vinde masinle pe care sunt montate.

Sursa aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>