Mihai Voiculescu, omul care a pus Romania pe Google Maps

Mihai Voiculescu, este romanul care a inceput sa deseneze harta Romaniei in Google Maps si a facut ca tara noastra sa ajunga numarul unu la editari in Europa pe aceasta harta.
Programatorul in varsta de 32 de ani spune ca a inceput proiectul pe 17 august, dorind ca orasul sau, Targu Jiu, sa apara pe harta, potrivit Capital.
“Eu am tinut neaparat ca orasul meu sa fie pe harta, sa vad strada Unirii, strada Carpati … Nu am terminat de editat tot orasul, am inceput cateva strazi, dupa care am zis sa ma duc in Bucuresti sa vad cum e acolo. La vremea aceea nu era nicio strada desenata, era si Bucurestiul desert. Am marcat primele doua-trei strazi, dupa care, incredibil de repede, au inceput sa apara strazi, intr-un ritm nebun, adica de la o ora la alta”, povesteste co-creatorul Google Map Maker Romania.
Tanarul povesteste ca a editat foarte mult la nivel national, orase precum Alba Iulia, Macin, Teius, Motru, Targu Jiu si Bucuresti.
Grupul Google Map Maker are 20 de utilizatori, dar in total sunt pana in 50 de oameni. “Grupul Google Map Maker Romania era un grup distinct de Google Map Maker, care curpinde mai multe tari”, spune Mihai Voiculescu.
In momentul actual harta Romaniei este facuta in proportie de 80% si va fi gata la sfarsitul lunii martie 2010.
Vezi mai jos cum a evoluat Bucurestiul, in Google Map Maker, in perioada august-octombrie 2009

Sursa aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>