Google ataca GPS-urile dedicate

Google, cunoscut internautilor datorita motorului de cautare, a lansat astazi un serviciu de navigare pe mobil, pentru posesorii de smatphone-uri ce ruleaza pe platforma Android. De ce poate fi considerat un atac la producatorii de aparate gps dedicate?

Avantajul acestei aplicatii consta in faptul ca instalarea aplicatiei este gratuita, hartile si update-urile la acestea la fel. Deci , un mare plus fata de aparatele dedicate la care gasim costuri ridicate atat la soft cat si la harti.

Dezavantajul aplicatiei este ca necesita transfer de date, transfer care necesita costuri suficient de mari pentru a te face sa renunti la ea. Daca neaflam in Roaming, va imaginati ce costuri de transfer ar suporta un utilizator?

Un alt dezavantaj este acela ca aplicatia poate fi folosita doar pe aparate cu platforma Android, aparate care in general sunt foarte scumpe, aparate pe care utilizatorul de rand nu prea si le poate permite.

Oficialul Google in Romania, Dan Bulucea, a declarat dealfel ca : „Acest serviciu nu va înlocui produsele profesionale. Dar cu siguranță va crește competiția din piață, iar în final, utilizatorii au numai de câștigat”.

In fapt, avantajele oferite de aparatele dedicate sunt: dimensiunea ecranului, posibilitatea reglarii luminozitatii in functie de conditiile de navigare, calitatea receptorului GPS net superioară celor încorporate în dispozitivele de tip smartphone, funcțiile suplimentare (asistența la parcare, cautare puncte de interes prestabilite, ghidarea în intersecții și pe banda corectă de mers, adaptarea navigației la specificul de condus al șoferului, posibilitatea de a furniza informații din trafic prin servicii de tip TMC, disponibilitatea hărților complete pre-instalate dezvoltate de diferiti provideri, folosirea aparatelor fara transfer de date, deci fara costuri suplimentare…..ar mai fi de spus, dar ma opresc aici.

In concluzie, aplicatia dezvoltata de cei de la Google, nu poate duce decat la o dezvoltare continua a produselor gps dedicate, o lupta permanenta de actualizare a hartilor si softurilor de navigatie, lucru de care vom beneficia cu totii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>