Fortele aeriene americane lanseaza satelitul GPS IIF SV-1

Satelitul a fost lansat pe orbita pe 28 mai de la Cape Canaveral Air Force Station, Florida .
GPS IIF SV-1 reprezinta un upgrade important pentru constelatia GPS. Multumita îmbunatatirii cu ceasuri atomice pe baza de cesiu este de asteptat sa furnizeze semnale de navigare mult mai precise decât cele de la predecesorii sai.
Noul satelit IIF, de asemenea, va difuza doua semnale noi: un semnal de cod militar si un al treilea semnal civil, cunoscut sub numele de L5.
Aceasta ultima lansare, face parte dintr-un efort de modernizare în curs de desfasurare pentru constelatia GPS de catre oficialii Air Force.
Cu adaosul satelitului IIF SV-1, constelatia GPS americana este formata acum din 31 sateliti operationali. Oficialii Air Force spun ca , in timp, vor inlocui satelitii aflati deja pe orbita cu sateliti noi, dotati cu o tehnologie mult mai avansata care va mari foarte mult acuratetea datelor transmise catre receptorii finali de la sol.
Cu acesti noi sateliti, precizia va fi sub-3 metri, în medie, care este cea mai exacta pozitionare în istoria programului , pozitionarea actuala ajungand pana la 6m.
Lansarea satelitului IIF reprezinta prima din cele 12 programate pentru lansare în urmatorii câtiva ani.
Dupa o verificare de 3 la 4 luni, satelitul va intra în constelatia operationala si începe difuzarea programelor sale de navigare, de semnal pentru utilizatori. Urmatoarea lansare a unui satelit IIF este anticipata pentru noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>