Filmul “Despre oameni și melci” premiat in Serbia

Daca in domeniul invatamant stam foarte bine, iata ca si la capitolul film stam cel putin la fel de bine. Inca un premiu obtinut de cinematografia romaneasca pentru filmul “Despre oameni și melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, care a câştigat premiul pentru cea mai bună regie la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului internaţional de film de la Palic (Serbia).

Trofeul Palic Tower a fost acordat de către un juriu internaţional format din regizorul sîrb Srđan Dragojević, directorul artistic al Festivalului de film de la Rouen, Marketa Hodouskova (Cehia), criticul de film şi programmer pentru secţiunea “Critic’s Week” a Festivalului de la Cannes, Pamela Pianezza (Franţa), actriţa Nurgül Yeşilçay (Turcia) şi regizorul britanic Ashley Horner.

In opinia juriului, filmul este “o comedie inteligentă, sensibilă şi emoţionantă, având un puternic substrat social, care arată o nouă şi proaspătă faţetă a cinema-ului românesc”.

Premiul pentru cel mai bun film din competiţia festivalului a fost acordat filmului olandez “Borgman”, de Alex van Warmerdam, prezent şi în programul Festivalului de la Cannes 2013.

Festivalul de film de la Palic a fost înfiinţat în 1992 şi este unul dintre cele mai respectate festivaluri din regiunea Balcanilor.

Filmele româneşti au făcut deja istorie la Palic, “Moartea Domnului Lăzărescu” (regia Cristi Puiu) şi “Toată lumea din familia noastră” (regia Radu Jude) câştigând Marele Premiu al festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>