Compania Actavis a rasplatit meritele olimpicilor romani care s-au intors de la Olimpiada Internationala de Chimie de la Moscova

“Acesti tineri ne-au dovedit inca odata ca in Romania se poate face excelenta, iar ei sunt un exemplu in acest sens. Ne-am dori ca astfel de modele sa fie promovate, iar usile tuturor institutiilor din tara aceasta sa ramana deschise pentru ei, astfel incat sa le punem in valoare calitatile exceptionale.

Cei patru componenti ai lotului olimpic de chimie sunt: Filip Maria-Andreea, eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, Murgoci Adrian, absolvent al Colegiului National “Mihai Viteazul” din Bucuresti – promotia 2013; Calugaru Dumitru, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu care au adus acasa medalii de argint, iar Mihai Grigore Pruna, absolventul Colegiului National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, promotia 2013 a adus o medalie de bronz.

Lotul roman de olimpici la chimie a fost insotit la Moscova de profesor Daniela Bogdan, Inspector General in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii și de Prof. Dr. Marius Andruh. Cei 4 olimpici au fost felicitati de Gabriela Szabo, care le-a inmanat premiile companiei Actavis.

“Acesti tineri ne-au dovedit inca odata ca in Romania se poate face excelenta, iar ei sunt un exemplu in acest sens. Ne-am dori ca astfel de modele sa fie promovate, iar usile tuturor institutiilor din tara aceasta sa ramana deschise pentru ei, astfel incat sa le punem in valoare calitatile exceptionale. Pe parcursul ultimilor 22 de ani, Actavis a sustinut fiecare tanar din lotul olimpic roman la chimie, oferindu-i posibilitatea sa studieze in laboratoarele noastre si sa-si dezvolte capacitatile alaturi de cei mai buni specialisti in domeniu. Credem in ei, motiv pentru care traim alaturi de ei emotiile concursului si bucuria victoriei”, a declarat Ana Maria Draganica, Manager Comunicare Actavis Romania.

De-a lungul timpului, Actavis a recompensat fiecare medalie de aur cu cate un premiu in valoare de 2.000 de euro, pentru fiecare medalie de argint a oferit 1.500 de euro, iar pentru fiecare medalie de bronz 1.000 de euro. In acest an, Actavis investeste peste 27.000 de euro in performantele tinerilor prin programul “Actavis sustine performanta”, prin intermediul caruia toti elevii lotului olimpic la chimie vor beneficia de burse.

Programul, sustinut de 22 de ani de compania Actavis, are rolul de a incuraja si rasplati elevii romani care prin munca, talentul si medaliile obtinute la Olimpiada Internationala de Chimie aduc o contributie notabila la construirea unei imagini pozitive a Romaniei in lume.

“Actavis Sustine Performanta” este un program cu traditie, care ofera sprijin lotului olimpic roman participant la olimpiadele internationale de chimie – elevi si profesori – prin sponsorizarea partiala a cheltuielilor de participare la aceste competitii, alaturi de Ministerul Educatiei si Cercetarii, dar si prin acordarea unor premii elevilor care s-au intors in tara cu medalii si sustinerea cu burse lunare in valoare de 300 de euro/luna pe intreaga perioada a studiilor universitare celor care aleg sa studieze la universitati de profil din tara.

Sursa: csrmedia.ro

Toate aceste companii trebuiesc promovate asa ca o facem si noi. Felicitari pentru gestul companiei Actavis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>