China a lansat al 4-lea satelit

China a lansat cu succes al patrulea satelit în spatiu miercuri la 23:53 , ca o parte a sistemului de navigatie prin satelit indigen si retea de pozitionare cunoscuta sub numele de Beidou, sau sistemul Compass.

Lansarea a fost divulgata de catre Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei, prin intermediul unei declaratii postate pe site-ul sau oficial joi.
Satelitul a fost lansat de racheta purtatoare Marsul cel Lung 3.
Acesta se va alatura la inca trei sateliti pe orbita pentru a forma o retea care va consta în cele din urma din 35 de sateliti, se spune in comunicat.

Conform planului, sistemul va oferi navigare, timp si servicii de mesaje scurte în Asia si regiunea Pacificului, în jurul anului 2012. Acestea vor fi capabile sa furnizeze servicii globale de navigatie pâna în 2020.
China a început sa construiasca propriul sau sistem de navigatie prin satelit pentru a rupe dependenta de GPS-ul american în 2000, când a trimis doi sateliti ca un sistem de pozitionare prin satelit experimental, cunoscut si ca sistemul Beidou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>